Štv 04. Aug 2011 14:00:16
síce nie na Cliu, ale požičanom Suzuki Wagon R+ - Mallorca, cesta z Palma de Mallorca do mestečka Valdemosa, krížom cez kopce, serpentíny, strmé zákruty s prudkým stúpaním, taký kolotoč, ktorý nemal konca, oproti tomu Branisko, Soroška je rovinka.... úžasný zážitok, škoda, že je problém sa svojim autom na Malorku dostať (požičanie stálo pred 6 rokmi 30€ na 24h + benzín. A samozrejme pobrežie hlavne juhozápad a východné, krásne panorámy.
A potom určite Rumunsko, Transylvanske "alpy", ja som síce prešiel trikrát tam aj späť tú istú trasu s malými zastávkami na zaujímavých miestach, lebo čas nepustil (potrebovali sme sa dostať na juh Bulharska.
Určite ale okolie Brasova, a celkovo okolité kopce, veľmi pekná príroda.
Cestu v bulharsku až na Tureckú hranicu (Rezovo) neodporúčam, veľmi rozbitá cesta, ak išlo auto oproti, tak obaja sme museli ísť pravým kolesom na rozbitú krajnicu, takže som súcitil s tlmičmi, kolesami,...
Tie Alpy by som chcel vidieť, ale pre mňa z východu je to ďaleko, iba ak pri tranzite niekde do IT, FR, ES
Zajtra sa chystám s rodinkou na trasu Michalovce, Rožňava, Betliar, Palcmanská Maša, Dedinky, Stratená, Spišská Nová Ves, Levoča, Vrbov, a potom podľa nálady buď smer Poľsko, alebo mimo diaľnice na Prešov, a späť domov.