Pia 01. Jan 2010 22:53:16
Ahojte zakladám tento topic aby sme sem písali info o "skrytých funkciách" naších tátošov, ktoré je treba zapínať takou cestou čo Vás bežne nenapadne. Takže ak o nejakej takejto funkcii na ktorékoľvek CLIO viete tak aj keď sa Vám zdá, že o nej všetci musia vedia tak ju sem kľudne pre všetky prípady môžte popísať. Ako napríklad automatické uzavretie vozidla popísané nižšie.
príklad: Dnes som sa na fóre českého renault clubu dočítal, že sa dá pri odchode z auta ťuknúť do prepínača na diaľkové svetlá, čo spôsobí to, že asi na cca 30 sekúnd ostanú svietiť stretávacie svetlá (funguje to i po zamknutí auta) napríklad keby ste potrebovali posvietiť na cestu (niesom si 100% istý ale myslím, že to písal jeden z naších nových členov jurajc). Predtým som o tom ani netušil a keď parkujete niekde kde je tma (chata) tak sa to ozaj šikne.
Ďalej popíšem známu funkciu automatického zamknutia dverí po začatí jazdy. Na aktiváciu / deaktiváciu stačí cca 5 - 7 sekúnd podržať vnútorné tlačidlo na zamykanie dverí až pokiaľ auto nepípne. Po rozjazde sa následne dvere zamknú a odomknúť je ich možné buď otvorením ktorých koľvek dverí zvnútra alebo vnútorným tlačidlom zamykania vozidla.
Tieto funkcie mám odskúšané na Cliu III a neviem či to takto funguje aj na ostatných cliách.